Sveriges Häradsallmänningsförbund

Årsmöte 2014

Årsmötet 16 – 17 maj 2014 var på Conventum i Örebro och värdallmänningar var Edsbergs och Grimstens häradsallmänningar.

Årsmöte 2013

Förbundets ordförande Hans von Stockenström öppnar årsmötet med att summera 2013 och hälsa alla 150 allmänningsrepresentanterna välkomna!

lagar-large

Södras ordförande Christer Segerstén berättar om Södras satsning i Värö, skogsbrukets utmaningar och han summerar Södras trendspaning mot 2050 – dvs hur ser världen ut när de plantor som sätts idag ska gallras.

Stipendium

Hans von Stockenström delar ut förbundets stipendium till nestorn Jan Sandström med slutorden ”Låt Er inte luras av Jannes kanske något mjuka och låga framtoning – han har åstadkommit mer än de flesta av oss andra. Men vi har alla fått nytta av det!”

Enligt statuerna för stipendiet:
Personen ska som privatperson eller i sin tjänst på ett eller annat sätt tydligt verkat för ”berikande av skogsägandet”

Här kan Du läsa hela motiveringen.

På kvällen var det sedvanlig middag och dans. Självklart var det också en hel del diskussioner och informationsutbyte.

Middag årsmöte

Uppdrag

Årsmötet 2013

Årsmötet 2013 var 21 mars på Örebro slott

Förbundets ordförande Hans von Stockenström öppnar årsmötet med att summera 2012 och hälsa alla 70 allmänningsrepresentanterna välkomna!

opnning-arsmote

Hans von Stockenström avtackar Skogsindustriernas Skogsdirektör Mårten Larsson som höll ett informativt och fängslande föredrag om Skogsindustrins betydelse för Sveriges välstånd. Han kåserade också om varför Skogsindustrierna anser att vi har den debatt vi har om Svenskt skogsbruk och vad vi kan göra år den.

Tack

Södras Skogsdirektör Håkan Svensson ser nöjd ut av att ha fått en flaska champagne som tack för sitt spännande föredrag under temat ”Avsättning och intjäning på skogsgården i framtidens Sverige”.

foredrag

Välkommen till den nya hemsidan

Hej och välkommen till den nya hemsidan för Sveriges Häradallmänningsförbund. Vi på EMS Design Webbyrå har skapat en stilren och lätt navigerad hemsidan som är modern. Här hittar du all information och flera sätt att kontakta förbundet på samt att du kan enkelt navigera in på allmänningar och leta upp kontaktinformation till varje allmänning. Continue reading